Het Aumm Instituut geeft al meer dan dertig jaar workshops en trainingen aan studenten uit heel Nederland en België rond de thema's Primal Rebirth®  therapie, 'Heel het innerlijke kind', traumaheling, familieopstellingen, essence en relatietherapie. In die jaren hebben honderden mensen onze opleidingen gevolgd. 

Het instituut bestaat uit twee pijlers: de Aumm (beroeps-) opleiding PRT en Aumm verdieping en professionalisering. 

Onze manier van werken in de Aumm opleiding PRT wordt door veel mensen als bijzonder ervaren omdat door middel van het aangaan van intensieve processen, het inbrengen van meditatie, en het werken in een groep, deelnemers de mogelijkheid wordt geboden een diepgaand transformatieproces te doorlopen. 

Een belangrijk onderdeel van onze visie is het volgende: wij vinden het van wezenlijk belang dat therapeuten en trainers eerst grondig onderzoek doen naar hun eigen achtergrond, overtuigingen en projecties voordat ze als therapeut met cliënten gaan werken. We hebben onze opleidingen vanuit deze visie ingericht. Verantwoordelijkheid, compassie, zorgvuldigheid, inzicht in de eigen achtergrond, zelfkennis en vakkennis zijn belangrijke kwaliteiten voor iedereen die met mensen werkt. Je kunt deelnemen aan de opleiding omdat je 'aan je zelf wilt werken' en/of om therapeut of trainer te worden. 

Dat proces wordt in onze verdiepings- en professionaliseringsopleidingen aangevuld met uitgebreide trainingen op het gebied van traumaheling, familieopstellingen, essence en relatietherapie. Deze opleidingen en workshops staan ook open voor mensen die andere studierichtingen in de lichaamsgerichte (psycho-) therapie hebben gevolgd. De meeste trainingen zijn zowel geschikt voor persoonlijk proces als voor professionele ontwikkeling.

 Waarom mensen voor Aumm kiezen

  • onze ervaring:  Aumm biedt ruim vijfentwintig jaar workshops, trainingen, opleidingen en individuele consulten aan rond bewustwording, spirituele psychotherapie en meditatie voor mensen in verschillende stadia van hun persoonlijke en professionele ontwikkelingsproces.
  • de deskundigheid en het enthousiasme van onze trainers: wij werken met zeer ervaren en gerenommeerde trainers uit binnen- en buitenland die op de hoogte zijn van de meest recente inzichten, ontwikkelingen, kennis en interventies in hun vakgebied.
  • onze holistische benadering: wij begeleiden alle domeinen van menselijke processen: zowel de fysieke, emotionele als cognitieve aspecten.
  • onze betrokkenheid: wij creëren een liefdevolle en veilige omgeving, zodat deelnemers voldoende vertrouwen in zichzelf ontwikkelen om hun proces aan te gaan. 
  • onze werkwijze: onze trainingen en opleiding worden gegeven in modules van meerdere dagen waarmee we bereiken dat deelnemers op een intensieve manier met de aangeboden stof aan de slag kunnen en het tegelijkertijd als prettig ervaren dat er ’s avonds ruimte is om elkaar te ontmoeten, deel te nemen aan ons wisselende avondprogramma of gebruik te maken van sauna-faciliteiten. Het is telkens weer opmerkelijk hoe positief deelnemers deze manier van werken ervaren.
  • onze kennisoverdracht: in onze trainingen combineren trainers het aanbieden van theorie met ervaringsleren: het oefenen van verschillende methodieken en therapeutische interventies.
  • onze begeleiding na jouw opleiding: na het volgen van een training zijn er ruime mogelijkheden om via supervisie de kennis van de verschillende vakgebieden op peil te houden.
  • meditatie: in al onze trainingen neemt meditatie een belangrijke plek in. In onze visie draagt meditatie bij aan het zelfregulerend vermogen van de deelnemer waardoor hij of zij beter in staat is om de materie te verwerken en te laten beklijven.
  • onze trainingslocaties: alle trainingen worden gegeven in uitstekend geoutilleerde landelijke gelegen centra in Noord-Nederland.
  • onze erkenningen: Aumm is erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en geaccrediteerd door het KTNO (Kwaliteit Toetsing Natuurgerichte Opleidingen). Ben je GZ-psycholoog? Dan kun je momenteel na afronding van de Beroepsopleiding PRT toegelaten worden tot het LWP-register (Lichaamsgericht Werkend (GZ)Psycholoog) van de NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen). Een aantal verdiepingstrainingen zijn ook geaccrediteerd door LWP-NIP.  Aumm trainingen en opleidingen worden door de meeste beroepsverenigingen erkend

 Of je nu voor Aumm kiest om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, om therapeut te worden of je als therapeut te professionaliseren, je bent in alle gevallen van harte welkom.