ONLINE: trauma door de ogen van het kind

Maggie Kline, familietherapeute, onderwijspsychologe en 'somatic experiencer'  is gespecialiseerd in het werken met trauma van kinderen. Samen met Peter Levine schreef zij het boek 'Het weerbare kind'. Zij werkt op een speelse, liefdevolle en humoristische manier met trauma's in de vroege kinderjaren, met kinderen maar ook met het kind in de volwassene. Voor therapeuten, ouders en opvoeders.

Dit seminar is ontwikkeld voor de Somatic Experiencing traumatherapie en voor therapeuten en opvoeders die geïnteresseerd zijn om de somatische principes te gebruiken bij het werken met kinderen, of een verdieping in het werken met jeugdtrauma's bij volwassenen te vinden. Deelnemers zullen leren hoe trauma te voorkomen en te helen, door de principes van Somatic Experiencing te combineren met spel, creativiteit en sensomotorische activiteiten.

Een 3-daagse workshop om professionals te leren hoe ze kinderen kunnen helpen bij het reorganiseren en opnieuw in evenwicht brengen van het autonome zenuwstelsel op het biologische / overlevingsniveau na overweldigd te zijn door een traumatische of stressvolle gebeurtenis (sen). Ze zal, naar behoefte, de volgende onderwerpen behandelen: shock patronen van de geboorte, medische gebeurtenissen, ongelukken en vallen, natuurrampen, seksueel trauma, misbruik, rouw en verlies. Ze zal de relatie tussen trauma, ontwikkeling en hechting behandelen, met de nadruk op herstel en het bevorderen van veerkracht.

Hoe werk je met kinderen in de verschillende leeftijden en ontwikkelingsstadia. In de training zal theorie afgewisseld worden met ervaringen, en veel plezier! Ze behandelt het individueel werken met kinderen, van zuigeling tot adolescenten, oefeningen rond de diverse ontwikkelingsstadia en de processen die in dit seminar daarbij opkomen.

 

 

Maggie werkt op een speelse, liefdevolle en humoristische manier met trauma's in de vroege kinderjaren, met kinderen maar ook met het kind in de volwassene. Voor therapeuten, ouders en opvoeders.

Het is in deze Corona tijd voor Maggie niet mnogelijk om naar EWuropa te komen, dus deze 3 daagse training zal zij in 4 dagen online geven.

Zoals ze erover praat klinkt het heel levendig, inspirerend en prettig. Ze heeft het nu een aantal keren gedaan en ze vertelde dat het voor haar zelfs gemakkelijker nu is om b.v. een hergeboorte sessie met een baby te laten zien en andere sessies die ze op haar computer heeft.

Haar nieuwe boek is ook uit:' Brain-Changing Strategies to Trauma-Proof our Schools' en haar 'Concrete steps to restore resilience’ zijn nu een topic in al haar trainingen. Altijd al, maar nu meer gestructureerd.

De 3 daagse training zal dus per Zoom worden gegeven, ze doet er dan 4 dagen over. De tijden zijn van half 10 t/m 12 uur, en van 13.00 tot 15.00 uur.
 

Accreditatie KTNO.

 

Prijs

€ 450,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

do 17 juni 09:30 t/m zo 20 juni 15:00

Aantal blokken

1

Agenda trauma door de ogen van het kind
do 17 juni 09:30 t/m zo 20 juni 15:00 trauma door de ogen van het kind
Maggie Kline
Aumm Instituut
Kosten verblijf: € 0,-