de behandelmethode EMDR

In deze tweedaagse workshop voor therapeuten leer je het protocol voor EMDR toe te passen in coaching of therapie. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve behandelmethode voor het verwerken van nare ervaringen en trauma's. Door EMDR, onder meer het maken van bepaalde oogbewegingen, neemt de emotionele lading van de traumatische gebeurtenis af. Zo komt de cliënt los van de ongewenste emoties en andere klachten die de herinnering oproept.

Met EMDR kan een (EMDR-)therapeut werken met de klacht van een cliënt, waarbij de hinder van deze klacht kan worden verminderd tot een niveau waarop betrokkene er minder last van heeft. Vervolgens kunnen PRT-of andere lichaamsgerichte therapeuten op hun specifieke manier op dieper niveau aan het werk met het andere dat onder diezelfde klacht werkzaam is.

Twee praktische EMDR-dagen

Tijdens deze dagen is er, naast uitleg van de methode en het protocol en een uitgebreide demonstratie, ruime gelegenheid om te oefenen met het toepassen van EMDR.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Waarom EMDR en hoe werkt het
  • Het basisprotocol van EMDR
  • Werken met de draagkrachttest en het installeren van hulpbronnen
  • Overige protocollen zoals het wraakprotocol

Wat kun je er mee?

Na de workshop weet je hoe EMDR werkt, ken je het basisprotocol en heb je EMDR zelf ervaren en toegepast. Passend bij je achtergrond en ervaring kun je EMDR toepassen in je praktijk.

KTNO accreditatie

 

Beide dagen worden gegeven in het Aumm Centrum te Usquert. De eerste dag van 10 to 17.30 uur en de tweede dag van 9.30 tot 17.00 uur.

Verblijf inclusief lunch 20 euro per dag. Je kunt ook blijven overnachten, kosten 25 euro per nacht, inclusief ontbijt, of bij een B&B in de buurt.

 

Wat deelnemers er van vonden:

' goede mix van theorie en praktijk, verbazingwekkend hoe snel het op valt te pikken vanuit de bondige wijze van uitleggen/demonstreren en daarna oefenen' Liset

'Stof helder en overzichtelijk. En met de prettige handvatten kan ik direct aan de slag met EMDR'

'goed, leerzaam en fijn om veel te kunnen oefenen'

de trainer: 'spreekt veel ervaring uit, kan prettige sfeer neerzetten en houdt het tempo er in, wat ik erg fijn vind'

 

Prijs

€ 280,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

ma 20 sept 10:00 t/m di 21 sept 17:00

Aantal blokken

1

Agenda korte training in de behandelmethode EMDR
ma 20 sept 10:00 t/m di 21 sept 17:00 EMDR 2021
John Martinus
Aumm Instituut
Kosten verblijf: € 40,-