In traumahelingstherapie gaan we de hulpbronnen onderzoeken die je hebben geholpen overweldigende of onveilige situaties te overleven. Je gaat contact maken met de herinnering van het lichaam, en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen. Hieronder worden de diverse trainingen en workshops beschreven.

english

Aanrader over dit onderwerp is ons boek 'De weg uit trauma kun je leren' door Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg

16-17 maart 2018

Omkar en Divyam

Hoe integreer je de invloed van het traumawerk in je dagelijkse praktijk als lichaamsgericht (PRT) therapeut? Voor mensen die de training Primal Somatic Traumaheling hebben afgerond. Wanneer werk je met technieken uit het traumawerk, wanneer werk je met heftige emoties?

start 3 t/m 6 mei 2018

Divyam en Omkar, Michael Mokrus

Deze drie basismodulen vormen het 1e deel van de training Primal Somatic Traumahealing. Deze training is ontwikkeld voor de  lichaamsgerichte therapeut, die tevens werkt met de vroege kindertijd en heftige emoties, om de nieuwe inzichten rond het werken met trauma en stress te leren kennen en te integreren in zijn dagelijkse praktijk.

18 t/m 21 mei 2018

Sarito Fuhrmann-Bailes

Sarito Fuhrmann-Bailes behandelt in deze training prenatale, perinatale en postnatale stress en trauma bij pasgeboren baby's en peuters, en basisvaardigheden voor stressontlading. Een training voor iedereen die al werkt met baby's en peuters, of mensen die willen gaan werken met deze kinderen of zeer geinteresseerd zijn in dit onderwerp.

4 - 8 juli 2018

Michael Mokrus

Het belang van aanraken en van het leren reguleren van onszelf aan het begin van ons leven. De heilzame rol van zelfregulatie in het helingsproces van een trauma. Deelnemers krijgen specifiek gereedschap aangeboden om aanraken op een respectvolle wijze te kunnen implementeren in hun therapeutische praktijk.

15 juli en 2 t/m 4 nov. 2018

Sandipa Restrepo

introductiedag en drie daagse workshop over het werken met jongeren. De thema's waar jongeren en hun ouders dagelijks mee te maken hebben en hoe je daar als begeleider mee kunt werken komen aan bod.

19 t/m 23 sept. 2018

Michael Mokrus

Relationele dynamieken in therapie:

overdracht, projectieve identificatie en verdedigingsmechanismen en hoe de therapeut zichzelf kan reguleren en in het volwassen bewustzijn kan blijven. 

3 t/m 7 april 2019

Michale Mokrus

Tijdens deze workshop, zullen we de ontwikkeling van gevoelens van schaamte en schuld onderzoeken vanuit de neurowetenschappelijke inzichten, de vroege kinderjaren, in latere relaties, evenals trans generationele overdracht

28 aug. t/m 1 sept. 2019

Michael Mokrus

Hoe kan er een veilige verbinding met de cliënt in het hier en nu tot stand komen. Tegelijkertijd werken we met regulerende aanraking. Over het sociale zenuwstelsel, de poly vagale theorie, de vaguszenuw en het gebied rondom de buik.

23 t/m 27 okt. 2019

Raja Selvam

Een ISP workshop met Dr. Raja Selvam, over verbetering van resultaten in het werken met hechtingsproblematiek door de kennis van de fysiologie van hechting en emoties en principes van energie-psychologie. Onderdeel van de training Primal Somatic Traumaheling, maar ook open voor mensen die een trauma opleiding hebben gevolgd.

 

Op afspraak

Divyam

Voor de training 'primal somatic traumahealing' krijg je een aanvulling op je certificaat na het volgen van 4 supervisiedagen.


data voor 2018 volgen.

 

2017

Divyam

Voor mensen die de training trauma-therapie hebben gevolgd, organiseren we een aantal dagen, iedere dag rond een ander thema. Innervisiedagen zijn om je eigen proces te verdiepen, nieuwe dingen bij te leren, te oefenen, de anderen weer te ontmoeten en weer geinspireerd te raken!