In traumahelingstherapie gaan we de hulpbronnen onderzoeken die je hebben geholpen overweldigende of onveilige situaties te overleven. Je gaat contact maken met de herinnering van het lichaam, en door het op een natuurlijke manier ontladen van de opgeslagen spanningen het zelfregulerend vermogen van het lichaam herstellen. Hieronder worden de diverse trainingen en workshops beschreven.

english

Aanrader over dit onderwerp is ons boek 'De weg uit trauma kun je leren' door Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg

maart 2024 t/m sept. 2025 & febr. 2025 t/m juni 2026 Vasna van Haalen, Divyam Kranenburg, Afke van der Hoek en Marlene Koekkoek

In maart 2024 en opnieuw in 2025 start de vernieuwde Aumm trauma-opleiding: Opleiding Lichaamsgeoriënteerde Traumatherapie. In deze opleiding leer je als therapeut hoe je mensen kunt begeleiden die door ingrijpende jeugdervaringen, hechtings- of ontwikkelingstrauma hebben ontwikkeld en hoe je hen manieren van reguleren kunt aanleren zodat er in hen weer een ervaring van veiligheid en verbinding kan ontstaan.

Een training in drie modules: mei & oktober 2024 | maart 2025

Sarito Fuhrmann-Bailes

Deze training is voor zowel professionals in geboortezorg als voor lichaamsgeoriënteerde therapeuten. De training beslaat drie keer vier dagen. Sarito behandelt prenatale, perinatale en postnatale stress en trauma bij pasgeboren baby's, peuters en hun ouders en basisvaardigheden voor ontlading van die stress. Voor iedereen die werkt met baby's en peuters of dat willen doen, of geïnteresseerd zijn in heling van vroeg trauma.

15 t/m 19 mei 2024

Vasumati

Training voor therapeuten met ruime ervaring, om te leren werken met problematiek rond seksualiteit.

In deze training zullen we de manier waarop we naar seksueel en relationeel trauma kijken opnieuw definiëren en nieuwe voorbeelden vinden om deze problemen te diagnosticeren en te behandelen. Dit jaar zal er wat nieuw materiaal aan de training toe worden gevoegd. We zullen een of twee dagen besteden aan het presenteren en bespreken van de objectrelatietheorie van Fairbairm.

 

 

19 t/m 23 juni 2024 (start 18.00 uur)

Vasumati

Een nieuwe training met als thema ‘de invloed van relationeel trauma op relaties en seksualiteit’, over het effect van trauma en (micro-) trauma op volwassen relaties en de beleving van seksualiteit daarin.

Binnen een volwassen relaties kan vroeg trauma geheeld worden. Maar ook het omgekeerde kan gebeuren, namelijk dat juist trauma’s geactiveerd of verergerd kunnen worden. Relationeel trauma en haar werking ervan is buitengewoon complex. We hebben begrip, kennis en bewustzijn nodig over de invloed van dergelijk trauma op onze relaties, over machtskwesties die daaruit voortvloeien en over de invloed ervan op seksualiteit. 

 

23 oktober (18.00 uur) - 27 oktober 2024 

Anando Würzburger

We zijn vaak het gevoel van gezonde grenzen in de vroege kindertijd kwijtgeraakt of zijn zelfs niet in staat geweest om dit te ontwikkelen, en zitten daardoor vast in een onevenredig aanpassingsgedrag. In deze  korte training leren we hoe veilige en flexibele fysieke en mentale grenzen terug te vinden en deze in het hier en nu te kunnen neerzetten. Lees (download) hier een interview met Anando over de training.

 

28 mei (18.00 uur) - 1 juni 2025

Peter de Vries

Walking In Your Shoes (WIYS) is een fenomenologische benadering van zelfgenezing en innerlijke groei. Dit lichaam/geest-proces wordt ook wel het 'alternatief voor familieopstellingenwerk' genoemd. De Walking-methode gebruikt een vergelijkbare oriëntatie als het systemische opstellingen werk, maar werkt niet met meerdere representanten om informatie uit het "veld" te halen. WIYS is een nieuwe unieke methode waarbij het lichaam het vervoermiddel is, het instrument waar je mee werkt. In deze training zal ook gewerkt worden met 'body tales'...ook voor het werken met (vroeg) trauma interessant.

Deze training is toegankelijk voor mensen met een achtergrond in systemisch werken als voor therapeuten met die werken trauma-gerelateerde issues.

29 oktober - 2 november 2025

Dwari Deutsch

In familie opstellingen bewegen we ons in het wetende veld van een familie, dat veel traumatische ervaringen voor alle leden van het gezin bevat. In een opstelling wordt deze shock getriggerd en er is wat gereedschap nodig om de persoon te helpen aanwezig te blijven zonder overweldigd te raken en zich te verliezen in het emotionele drama uit het verleden.