training familie-opstellingen en systemisch werk 2017-2018

2017-2018

oudemankind.site

In deze basisopleiding van totaal zeventien dagen (6 blokken van 2, 3 of 4 dagen) kunnen deelnemers leren om zelfstandig opstellingen te leiden en het systemisch werk te integreren in hun therapeutische praktijk.  Ook is deze training ideaal om veelvuldig delen van je eigen systeem te bekijken en er mee te werken. In alle blokken breng je je eigen thema’s in.

Naast de basisopleiding bieden we diverse verdiepingsblokken en dagen aan. Tevens is er elk jaar is er een verdiepingsweekend, voor iedereen die de training heeft gevolgd.

Familie-opstellingen en systemisch werk slaan een brug tussen het psychotherapeutische werk en de bredere kijk op hoe ons leven wordt beïnvloed door een groter geheel. Door de structuur van de familie neer te zetten worden de relaties binnen dit familiesysteem zichtbaar en kan duidelijk worden hoe onopgeloste situaties het leven en de rol (plek) in de familie beïnvloeden. Door de posities binnen de structuur in beweging te laten komen, kan de onderbroken stroom van liefde weer gaan stromen. Er kunnen opstellingen worden gedaan over familie's, maar ook over werk, ziekten, relaties of andere levensvragen.

Het werken met familie-opstellingen van Bert Hellinger heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als een therapeutische methode die op diverse gebieden in het werken met mensen kan worden ingezet. De dynamiek die in familiesystemen werkt is ook werkzaam in andere systemen. Die vinden we ook terug in de maatschappij, en ook in ons zelf. We noemen de training familie-opstellingen en systemisch werk, omdat we, naast het werken met de basis, familie-opstellingen, aandacht zullen besteden aan het systemisch werk op gebied van verschillende levensthema’s.

Technieken, basisdynamieken en onderzoek zijn onderdeel van de training. Onze passie voor dit werk ligt vooral in het transformatieve proces van het leren werken vanuit ‘het lege midden’. Meditatie, doen door ‘niet doen’ en vertrouwen in dat wat groter is dan wij, hebben een grote plaats in de training. Leren om je hart te openen voor wat is, zonder te oordelen, is een proces dat alleen kan plaatsvinden vanuit meditatie en stilte.

meer over module 1

meer over module 2

meer over module 3

meer over module 4

meer over module 5

meer over module 6