Supervisie Opleiding lichaamsgeoriënteerde traumatherapie

Supervisie- en themadagen

Deze dagen zijn voor mensen die de opleiding lichaamsgeoriënteerde traumatherapie volgen of een soortgelijke opleiding (elders) gevolgd hebben. Je kan deze dagen een supervisievraag inbrengen. Soms werken we aan een specifiek thema die in de opleiding niet, of minder aan bod is gekomen.

Het volgen van minimaal vier supervisie en/of themadagen is een onderdeel van de afstudeervoorwaarden van de opleiding lichaamsgeoriënteerde traumatherapie. Er is een maximaal aantal deelnemers van 12 aan iedere supervisiedag. Deelnemers uit de lopende training hebben voorrang bij inschrijving.

De dagen worden gegeven door de trainers van de opleiding: Vasna, Marlene, Afke of Divyam. De dagen worden gegeven in Lieveren, Usquert of Amersfoort. De prijs voor het volgen van deze dagen is niet inbegrepen bij de opleidingskosten. Zie hiernaast voor een overzicht van de data en locatie.

Als je werkzaam bent als therapeut is het onontbeerlijk dat je supervisie doet. Je leert vragen stellen, je werk onderzoeken, jezelf zichtbaar te maken om verdieping aan te brengen. Je leert je projecties en tegenoverdracht herkennen. Je leert hoe je jezelf beter kan reguleren bij bepaalde cliënten. Waar ligt je gevoeligheid als therapeut? Ben je bereid om deel te zijn van een therapeutisch proces zonder oordeel, zonder doel, manipulatie of verborgen agenda? Ook je eigen proces gaat door en dat kan op deze dagen aan bod komen. Je kan ook je vragen stellen over het oefenen in de intervisiegroep en het toepassen van interventies in je sessies.

Naast het volgen van de supervisiedagen is het ook mogelijk om individuele supervisie te volgen bij een van de docenten.

Stilstaan bij je handelen is vooruitgang” (Loesje).