Aumm pinkster-retraite

Het woord ‘retraite’ heeft voor ons niet alleen de betekenis om ons met een kleine groep mensen een paar dagen terug te trekken uit een hectische wereld, om voor een paar dagen niet gestoord te worden en alleen te zijn in een groep gelijkgestemde mensen, maar heeft ook als intentie een paar dagen ‘niets doen’, ontspanning en stilte. De pinksterretraite geeft ons de mogelijkheid om ons over te geven aan onze innerlijke ruimte, onze innerlijke balans en beweging, aan onze innerlijk hulpbronnen en aan loslaten. Zo kunnen we ons overgeven aan de beweging van het leven zelf.

In de retraite geven we onszelf toestemming om getuige te worden van onze gedachten, gevoelens en lichaamssensaties. Zo kunnen we een weg vinden naar werkelijk vrij zijn en creëren we de mogelijkheid om in ons eigen midden, onze oorspronkelijke zijn aan te komen en te ontspannen.

Dit blok is ook een plek om te delen over wat je bezighoudt. Want, toegegeven, in stilte zijn betekent soms ook dat we met innerlijke thema’s geconfronteerd worden. Het verstand roept allerlei vragen op en we gaan steeds meer zien hoe verstrikt we zijn in onze gewoontes en denkpatronen. 

Stiltemeditaties zullen worden afgewisseld met actievere meditaties en geleide meditaties. Om zo steeds meer lagen af te kunnen pellen en uit te komen bij jouw essentie.

Het weekend is geschikt voor nieuwsgierige mensen mét en zonder meditatie-ervaring. Het biedt een hele fijne mogelijkheid om een paar dagen jezelf te ontmoeten in een groep met vrienden. 

De pinksterretraite eindigt op tweede pinksterdag om 15.00 uur. 

"Meditation slowly, slowly turns into your enlightenment. You suddenly become aware one day, where is that darkness? where is that continuous rush of thoughts? Where has the mind gone? Suddenly you are absolutely as hollow as a bamboo; but your hollowness is not empty – it is full of joy and full of rejoicing. You will dance for no reason at all, you will sing for no reason at all, songs that you have not composed, dances that you have not learned. They are just bubbling spontaneously in your consciousness. (Osho)

Prijs

€ 375,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

vr 21 mei 11:00 t/m ma 24 mei 15:00

Aantal blokken

1

Agenda Aumm pinkster-retraite
vr 21 mei 11:00 t/m ma 24 mei 15:00 Pinkster-retraite
Jan Bosma Vasna van Haalen
de Bron
Kosten verblijf: € 310,-