toelating en studietijd

Toelating

Voor deelname aan de opleiding is ervaring met zelfontwikkeling gewenst. De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. Belangrijk vinden wij levenservaring, ruimdenkendheid, invoelingsvermogen en vooral emotionele stabiliteit.  

Als je bij ons al eerder iets gedaan hebt, bijvoorbeeld de zomerweek, de kerstweek, de Primal Intensive, het introductieweekend of de trainingen Man! of Vrouw! is het vaak mogelijk om direct in de opleiding in te stromen.

Lees hier meer over hoe je je inschrijft voor een workshop of opleiding: www.aumm.nl/hoe-schrijf-je-je-in-voor-een-opleiding-of-workshop

Studietijd

De eerste drie studiejaren bestaan elk uit drieentwintig dagen verdeeld over zeven aangesloten blokken van twee, drie, vier of vijf dagen. Daarnaast is er in het najaar de dag voorafgaand aan een traingsblok een gesprek met een van de trainers.

In de periodes tussen de blokken wordt verwacht dat je meedoet aan de bijeenkomsten van de steungroepen, waarin bepaalde huiswerkopdrachten worden geoefend.  Het 1e jaar een dagdeel minimaal, in het 2e en het 3e jaar minimaal 2 dagdelen. Vanaf het 3e jaar wordt er meer huiswerk gegeven, zoals het bestuderen van bepaalde studieboeken en het oefenen op 'oefencliënten' in je oefengroep.

Dan ontstaat ook de mogelijkheid om te assisteren in de eerdere jaren van de opleiding PRT of als mentor iemand uit het 1e of 2e jaar te begeleiden. De tijd die je hieraan wilt besteden bepaal je zelf, in overleg met de trainers.

Het vierde jaar is een supervisie- en assisteerjaar, voor hen die zich verder willen verdiepen en/of een eigen praktijk willen beginnen. Doorgaans duurt het afstudeerproces (minimaal) twee jaar. Over het afstudeerproces lees je meer hier: https://aumm.nl/opleiding-prt/opleiding-jaar-4.