Ik zie je - relatie in beweging

Ikzieje

ISBN 9789081837620

Het nieuwe boek van Omkar en Divyam draagt de titel 'Ik zie je. Relatie in beweging'. Zoals de titel al aangeeft, gaat het in dit boek over relaties. De vragen die er in worden onderzocht zijn:

  • Hoe ga je een volwassen liefdesrelatie aan?
  • Wat is daarvoor eigenlijk nodig en wat helpt daarbij?
  • Welke stappen kun jij zetten en welke stappen kunnen jullie samen zetten?
  • Hoe kun je werkelijk blijven verbinden met je partner en tegelijkertijd je eigenheid bewaren?
  • Wat gebeurt er eigenlijk als twee mensen in een liefdesrelatie bij elkaar komen?
  • Wat gebeurt er als het vuur van de eerste verliefdheid afneemt en daarachter je partner tevoorschijn komt zoals hij of zij werkelijk is?
  • Hoe ga je om met wrijvingen, ruzies en onbegrip?
  • Hoe wordt en blijf je een team?
  • Op welke manier spelen jouw ervaringen als kind een rol in een liefdesrelatie 

Het is een praktisch en inzicht gevend boek. Inzichten uit het innerlijke kind werk, co-dependency werk, traumatherapie, systemische relatietherapie, Essence en opstellingenwerk worden er in samengebracht. Vanuit deze verschillende invalshoeken wordt een samenhangend beeld gepresenteerd van de dynamieken die in een relatie werkzaam zijn én worden er veel handvatten aangereikt hoe partners er in het hier en nu mee om kunnen gaan. Dit boek is een must voor iedereen die de moed heeft zich blijvend te willen verbinden met zichzelf en met zijn of haar partner.

Je Eigen-wijze weg

Je eigen-wijze weg. Heel het innerlijke kind

ISBN 978-90-818376-0-6

'Je eigen-wijze weg' is een handleiding voor het innerlijke kind werk. Met technieken en methodes uit o.a. de primair therapie, uit Childhood Deconditioning, rebirthing, codependency, familie-opstellingen en traumawerk brengen de auteurs de lezers op de meest actuele stand van de psychologie van persoonlijke vorming. Dit is het werk van coaches, nu toegankelijk gemaakt voor iedere lezer.

‘Het is een kunst om volwassen te worden. Werkelijk volwassen worden is een proces, een zoektocht naar wie en wat je werkelijk bent. Je bent door je ouders en opvoeders gevormd en gekneed tot een persoon. Door die periode van vorming ben je vergeten wie je oorspronkelijk was. Wat is wezenlijk van jou, en wat is je aangeleerd, aangepraat of aangedaan? Tegenwoordig weet ik dat eigen-wijs zijn een kwaliteit is. Dat ik gewoon bijzonder ben, net zoals wij allemaal. Er is niemand zoals ik in de hele wereld. Niemand is hetzelfde, we zijn allemaal uniek en hebben allemaal onze eigen kwaliteiten en onze eigen wijsheid.’  (Omkar Dingjan)

De weg uit trauma kun je leren

trauma omslag v

ISBN 978-90-818376-1-3

'De weg uit trauma' is een inspirerend boek over heling van vroeg trauma, één van de nieuwste ontwikkelingen in de moderne psychologie. Verschillende methodes uit het lichaamsgerichte werken zijn samengevoegd tot een holistische aanpak, waarmee het zelfhelend vermogen in staat wordt gesteld een natuurlijk evenwicht terug te vinden. Met ervaringen, oefeningen en technieken.

‘Eindelijk een boek waarin het nieuwe traumawerk overzichtelijk en in simpele taal wordt beschreven. Voor therapeuten en voor mensen die een weg zoeken om trauma te helen’

‘Nieuwe inzichten en benadering van de verwerking van trauma, hebben onze manier van werken diepgaand beïnvloed. In dit boek bundelen we nieuwe en oude inzichten rond traumatisering. Het is mogelijk om te onderzoeken waarom we zo vaak weer een verkeerde straat inslaan of in een gat vallen. De antwoorden liggen in het verleden, en zijn opgeslagen in het lichaam en zenuwstelsel. Als we ons hier niet bewust van zijn, worden we gestuurd door reacties uit het verleden.

Door onze lichaamswijsheid toe te laten, kunnen we de vastgezette energie ontladen, met behulp van hulpbronnen, aandacht, bepaalde oefeningen en meditatie. Daarmee herstellen we het evenwicht tussen de drie delen van de hersenen, zodat onze instincten, onze emoties en ons denken weer kunnen samenwerken.’

Herdruk van 'Je eigen weg uit trauma kun je leren' 978-90-5980-109-7

Alle boeken zijn te koop in de boekwinkel, via bol.com en bij Yantra, Groningen. Yantra heeft een webwinkel, waar ook de vorige uitgaven nog verkrijgbaar zijn. Zie deze link, of ga even bij de winkel langs. Bij ons kun je tijdens de workshops onze boeken ook altijd kopen.

Artikelen die eerder verschenen in de Koordanser:

Hoe denk jij over geld?

Huidhonger. Aanraking als voedsel

Liefde gaat lastig zonder hechting 

Superego en jezelf vergelijken

Onuitgesproken relatiecontract

Je bent niet goed genoeg 

Hoe gaat het met je sociale zenuwstelsel?

Ken jezelf is goed voor de liefde

De balans tussen autonomie en intimiteit

Verlangen naar liefde 

Waar heb je zin in? En wat let je? Opkomen voor je behoeftes 

Tot hier toe en verder: over grenzen stellen en overschrijden in relaties

Spiegelneuronen voor het begrijpen van elkaar 

Stap uit de dramadriehoek 

Wie denkt te weten wat liefde is zit vast in een concept 

Hoe gehoorzaam of rebels ben je in je relatie?