Een familie is een systeem. Elk lid van de familie, zelfs de mensen die er niet meer zijn, zijn energetisch nog altijd aanwezig in de familiestructuur. Zij beïnvloeden daarmee de andere leden. Ook de onderdrukte emoties van de familieleden zijn aanwezig en kunnen overgenomen worden door anderen in het systeem. Ergens in de lijn zal een lid van de familie zich identificeren met de gevoelens of de lotsbepaling van die ander. Dat gebeurt vanzelf, vanuit liefde, om het systeem compleet en heel te houden.

Wat zijn familie-opstellingen?

Deelnemen aan een familie-opstelling kan onverwachte inzichten geven in steeds terugkerende problemen. De familie van herkomst is van grote invloed op ons leven. Hóe groot die invloed onbewust is, weten wij vaak niet. Soms ligt de wortel van een probleem niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen in gezin of familie. Misschien is het probleem al generaties geleden ontstaan, en steeds overgedragen. Je draagt onbewust de last van een (ver) familielid. Elk kind behoort tot een familie en heeft daarin een bepaalde rol. Door een familie-opstelling kan het mogelijk zijn je los te maken van verborgen, belemmerende invloeden in de familie.

2 maart | 11 mei | 29 juni | 28 sept. | 9 nov. 2019

Jan Bosma

Voor iedereen toegankelijke familie-opstellingendagen. Op deze dag kunnen vier of vijf mensen een opstelling neerzetten. Verder is er natuurlijk de mogelijkheid om als representant deel te nemen. 

start 6-8 september 2019

Omkar, Divyam, Ramateertha

Familie-opstellingen en systemisch werk slaat een brug tussen het psychotherapeutische werk en de bredere kijk op hoe ons leven wordt beïnvloed door een groter geheel. Training van 6 modules, 2019-2020

7 - 9  december 2018

Ramateertha

Ramateertha geeft deze module voor mensen die de drie jaren PRT hebben afgerond. Wat is je volgende stap? Waar zit je nu? Verdieping en integratie, of een verrassende opening in je proces.

Start 6 december 'savonds

6 december 2018

Ramateertha

Supervisie met Ramateertha voor de mensen die de Aumm opstellingen-training hebben gedaan.

zat. 27 april 2019

Omkar en Divyam

Supervisie- en verdiepingsdagen voor mensen die de training familie-opstellingen en systemisch werk hebben gedaan.

24 - 26 mei 2019 (start vrijdag om 18.00 uur)

Jan Bosma

Tijdens deze tweedaagse werken we in een kleine groep van 12 - 14 mensen met familie- en systeemopstellingen. Tussen de opstellingen door maken we ruimte voor meditatie en ontspanning. Mensen van buiten onze opleidingen zijn van harte welkom.