Een familie is een systeem. Elk lid van de familie, zelfs de mensen die er niet meer zijn, zijn energetisch nog altijd aanwezig in de familiestructuur. Zij beïnvloeden daarmee de andere leden. Ook de onderdrukte emoties van de familieleden zijn aanwezig en kunnen overgenomen worden door anderen in het systeem. Ergens in de lijn zal een lid van de familie zich identificeren met de gevoelens of de lotsbepaling van die ander. Dat gebeurt vanzelf, vanuit liefde, om het systeem compleet en heel te houden.

Wat zijn familie-opstellingen?

Deelnemen aan een familie-opstelling kan onverwachte inzichten geven in steeds terugkerende problemen. De familie van herkomst is van grote invloed op ons leven. Hóe groot die invloed onbewust is, weten wij vaak niet. Soms ligt de wortel van een probleem niet bij jezelf, maar bij gebeurtenissen in gezin of familie. Misschien is het probleem al generaties geleden ontstaan, en steeds overgedragen. Je draagt onbewust de last van een (ver) familielid. Elk kind behoort tot een familie en heeft daarin een bepaalde rol. Door een familie-opstelling kan het mogelijk zijn je los te maken van verborgen, belemmerende invloeden in de familie.

15 t/m 18 september 2022

dr. Nick Blaser

Driedaagse verdiepings seminar voor mensen die een basistraining familie opstellingen en systemisch werk hebben afgerond, of ervaring hebben met opstellingen, rond het thema ‘grensopstellingen’.

Hoe vinden we de weg naar onze binnenwereld en kunnen we de toegangspoort openen, of is er helemaal geen afbakening en ook geen ingang herkenbaar?

Data 2022: 1 oktober

Jan 

Voor iedereen toegankelijke familie-opstellingendagen. Op deze dag kunnen vier of vijf mensen een opstelling neerzetten. Verder is er natuurlijk de mogelijkheid om als representant deel te nemen. De dagen zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Ook een organisatieopstelling behoort tot de mogelijkheden. 

start 18 - 22 okt. 2023

diverse trainers

Training van vier basisblokken plus thema- en supervisiedagen en diverse verdiepingsmodulen. In deze opleiding leer je om zelfstandig opstellingen te leiden en het systemisch werk te integreren in je therapeutische praktijk. Ook is deze training ideaal om veelvuldig delen van je eigen systeem te bekijken. In alle blokken breng je je eigen thema’s in.

zie agenda

diverse trainers

Supervisie- en verdiepings (thema) dagen voor mensen die de training familie-opstellingen en systemisch werk volgen of gevolgd hebben. Voor het behalen van het certificaat van de vernieuwde training zijn 4 supervisiedagen verplicht.

Deze dagen zijn, indien plek, ook open voor deelnemers van vorige trainingen.

17 t/m 21 mei 2023

Peter de Vries

Walking In Your Shoes (WIYS) is een fenomenologische benadering van zelfgenezing en innerlijke groei. Dit lichaam/geest-proces wordt ook wel het 'alternatief voor familieopstellingenwerk' genoemd. De Walking-methode gebruikt een vergelijkbare oriëntatie als het systemische opstellingen werk, maar werkt niet met meerdere representanten om informatie uit het "veld" te halen.

20 t/m 25 sept. 2023

Dwari Deutsch

In familie opstellingen bewegen we ons in het wetende veld van een familie, dat veel traumatische ervaringen voor alle leden van het gezin bevat. In een opstelling wordt deze shock getriggerd en er is wat gereedschap nodig om de persoon te helpen aanwezig te blijven zonder overweldigd te raken en zich te verliezen in het emotionele drama uit het verleden.

2 t/m 5 februari 2023

Vasna en Jan

Tijdens deze verdiepingsmodule werken we met een opstellingsmethode die enerzijds is gebaseerd op de LIP-opstellingen (Levens Integratie Proces) van de Duitse familieopsteller Wilfried Nelles en anderzijds op onze inzichten uit, en onze ervaringen met Primal Rebirth-therapie en traumatherapie.

 

16 - 18 juni 2023

Jan 

Tijdens deze tweedaagse werken we in een kleine groep van 14 - 18 mensen met familieopstellingen en ander systemisch werk, organisatieopstellingen en opstellingen volgens het LIP -principe (Life Integration Process). Ook een organisatieopstelling kan worden neergezet. Mensen van buiten onze opleidingen zijn van harte welkom.

Opnieuw in 2024. Datum wordt nog nader bepaald. Aanmelding is pas mogelijk vanaf najaar 2023.

Stephan Hausner

Verdiepings- en opleidingsmodule voor mensen die de basistraining Familieopstellingen en systemisch werk, of een soortgelijke opleiding elders, hebben gedaan. Stephan is een grote naam als het gaat om opstellingen over ziekte en gezondheid. Hij laat zien hoe chronische ziekten en langdurige symptomen verband kunnen houden met verborgen dynamieken in de familiesystemen.