Dhara de Nobel

Mijn naam is Dhara de Nobel. In mijn privéleven heb ik een aantal vormen van therapie aan den lijve ondervonden. Ik koos altijd voor een vorm met ‘praten’, want dat kan ik goed, dus dat was veilig. Maar ik kwam er ook achter dat ik daarmee om de hete brij heen draaide. Ik lulde bij wijze van spreken de therapeut én mezelf onder tafel. Toen ik telkens tegen dezelfde problemen aan bleef lopen, met name ook in mijn relaties, kwam ik in contact met het AUMM Instituut.

Ik heb daar de Primal Rebirth Opleiding gedaan. Tijdens de opleiding kwam ik er aan toe om ‘de hete brij te eten en te verteren’. Ik leerde mezelf en het meisje in mij kennen en ik leerde te voelen wat er in mij leeft. Het was alsof ik eindelijk thuiskwam, ik werd steeds meer mezelf. Waar ik vroeger vaak stug en cynisch was, werd ik steeds milder, zachter en aangenamer voor mijzelf en mijn omgeving. Heling is dus mogelijk!

Ik leerde ook dat mijn hoofd niet altijd een betrouwbaar kompas is en dat mijn lichaam een betere en toegankelijker bron is voor hoe het met me gaat. Ons hoofd leeft vaak in het verleden of in de toekomst. Het lichaam is altijd in het hier en nu. Minder denken en praten, en leren voelen …. een uitdaging, maar zoveel passender, zoveel meer mezelf.

Naast de Primal Rebirth opleiding (innerlijk kindwerk) heb ik de Co-dependencytraining (innerlijk kind in relaties) gedaan. In 2012 heb ik de vervolgopleiding “Primal Somatic Trauma Therapy” afgerond, waarin ik opgeleid werd tot traumatherapeut. Verder heb ik Massageopleiding Leffelaar in Amsterdam en diverse coachingtrajecten gedaan. Ik heb cursussen op het gebied van Oplossingsgericht Begeleiden gevolgd en begin 2016 heb ik de opleiding Familie Opstellingen afgerond. Dhara is aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP.