Aumm kerstretraite: licht, leven en liefde

Het woord ‘retraite’ heeft voor ons niet alleen de betekenis om ons met een kleine groep mensen een paar dagen terug te trekken uit een hectische wereld, om voor een paar dagen niet gestoord te worden en alleen te zijn in een groep gelijkgestemde mensen, maar heeft ook als intentie een paar dagen ‘niets doen’, ontspanning en stilte. De kerstretraite geeft ons de mogelijkheid om ons over te geven aan onze innerlijke ruimte, onze innerlijke balans en beweging, aan onze innerlijk hulpbronnen en aan loslaten. Zo kunnen we ons overgeven aan de beweging van het leven zelf.

In de retraite geven we onszelf toestemming om getuige te worden van onze gedachten, gevoelens en lichaamssensaties. Zo kunnen we een weg vinden naar werkelijk vrij zijn en creëren we de mogelijkheid om in ons eigen midden, onze oorspronkelijke zijn aan te komen en te ontspannen.

In de retraite maken we ruimte om in stilte met onszelf te zijn, om zo, in die ruimte, onszelf in alle volheid te ervaren. We maken ook ruimte voor de helende beweging van het lichaam middels de Latihan meditatie. Zo creëren we ruimte om los te laten.

Dit blok is ook een plek om te delen over wat je bezighoudt. Want, toegegeven, in stilte zijn betekent soms ook dat we met innerlijke thema’s geconfronteerd worden. Het verstand roept allerlei vragen op en we gaan steeds meer zien hoe verstrikt we zijn in onze gewoontes en denkpatronen. 

Stiltemeditaties zullen worden afgewisseld met actievere meditaties en geleide meditaties. Om zo steeds meer lagen af te kunnen pellen en uit te komen bij jouw essentie, jouw stilte, jouw leven, licht en liefde.

En natuurlijk: we gaan ook lekker eten, verbinden bij het vuur en het leven vieren. Een heerlijk kerstdiner op kerstavond is onderdeel van het programma.

Het weekend is geschikt voor nieuwsgierige mensen mét en zonder meditatie-ervaring. Het biedt een hele fijne mogelijkheid om een paar dagen jezelf te ontmoeten in een groep met vrienden. Maximaal aantal deelnemers is zestien.

De kerstweek eindigt op eerste kerstdag om 15.00 uur. Dat geeft ook de mogelijkheid om een deel van de kerst met familie of vrienden door te brengen.

"Meditation slowly, slowly turns into your enlightenment. You suddenly become aware one day, where is that darkness? where is that continuous rush of thoughts? where has the mind gone? Suddenly you are absolutely as hollow as a bamboo; but your hollowness is not empty – it is full of joy and full of rejoicing. You will dance for no reason at all, you will sing for no reason at all, songs that you have not composed, dances that you have not learned. They are just bubbling spontaneously in your consciousness. (Osho)

De kosten staan hieronder genoemd en zijn uitgesplitst in een bedrag voor de cursus en een bedrag voor verblijf (zie de agenda). Verblijfskosten zijn inclusief volledige verzorging (vegetarische maaltijden). En kerstdiner op kerstavond.

Deelnemers jonger dan 25 jaar krijgen een korting van 10% op de cursuskosten.

Overnachten in het traingscentrum is integraal onderdeel van de workshop.

Door de klikken op de naam van het centrum in de agenda hieronder, vind je meer informatie over het centrum.

2021 2022

Prijs

€ 425,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

di 21 dec 18:00 t/m za 25 dec 15:00

Aantal blokken

1

Agenda 2021
di 21 dec 18:00 t/m za 25 dec 15:00 kerstretraite: licht, leven en liefde
Jan Bosma Vasna van Haalen
de Bron
Kosten verblijf: € 360,-

Prijs

€ 460,-
Kosten verblijf: zie agenda

Data

wo 21 dec 11:00 t/m zo 25 dec 15:00

Aantal blokken

1

Agenda 2022
wo 21 dec 11:00 t/m zo 25 dec 15:00 kerstretraite: licht, leven en liefde
Jan Bosma Vasna van Haalen
de Bron
Kosten verblijf: € 370,-