de geboorte. De invloed van je geboorte op je leven.

Welke invloed heeft jouw geboorte op jouw leven? Dat is misschien een vreemde vraag omdat je denkt dat je je daar niets meer van kan herinneren en dat het niets te maken heeft met hoe je nu in het leven staat.

Voor een deel is dat waar. Met het denkende deel van je brein heb je inderdaad geen herinneringen meer aan je geboorte. Maar er is ook een ander deel. In het deel van je brein waar je emoties, gevoelens lichaamssensaties ontstaan, zijn herinneringen aan je geboorte bewaard gebleven. Ook elke cel in je lichaam heeft een herinnering aan je geboorte.

We zullen tijdens deze workshop onderzoeken hoe de verschillende fasen van jouw geboorte verlopen zijn. De eerste fase in de baarmoeder is de oceanische fase, waarin je groeit in een oceaan van vruchtwater en waarin je (meestal) alles krijgt wat je nodig hebt.

De tweede fase is de ontsluitingsfase. Dan komen de eerste weeën en wordt de aanzet gegeven om het geboorteproces op gang te laten komen. De uitdrijvingsfase is derde fase; de fase waarin je je in het geboortekanaal begeeft. De vierde fase is de geboorte en het welkom geheten worden in de wereld.

Wanneer de verschillende fasen van je geboorte goed verlopen zijn heb je een fijne start gehad in het leven en dat zal je de rest van je leven een steun in de rug geven.

Wanneer het anders was kan het zijn dat dit onbewust nog steeds van invloed is op hoe je in het leven staat. Bijvoorbeeld wanneer de bevalling is opgewekt en je niet op jouw eigen tijd geboren kon worden of door medische ingrepen bij jou of bij je moeder of wanneer de bevalling heel snel of juist heel langzaam is gegaan. Misschien was je moeder heel angstig of alleen en heb jij dat van haar gevoeld?

Ondersteund door muziek en ademwerk zal je merken dat je lichaam je laat weten hoe deze fasen voor jou verlopen zijn. Door woorden te koppelen aan deze ervaring komt dit meer in je bewustzijn en kunnen we samen kijken wat er geheeld mag worden. Wat het ook was, wanneer er bewustzijn over komt kan de ervaring geheeld worden, kan de beweging worden afgemaakt of kan je in het nu ontvangen wat er toen misschien niet was.

We kijken ook naar hoe je geboorte nog steeds van invloed kan zijn op je leven nu. 

We maken gebruik van de hottub, een warmwaterbad, waarvan het water een temperatuur van 37-38 graden heeft, onze lichaamstemperatuur en de temperatuur van het vruchtwater. Het geeft de mogelijkheid tot een nieuwe geboorte, een nieuwe ervaring en een nieuwe start voor de rest van je leven. 

Voor wie? Dit blok staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in dit thema en het wil onderzoeken.